2-daagse rijopleiding vrachtwagen rijbewijs C

Om je gericht op te leiden voor het rijbewijs C in 2 dagen beginnen we de planning al bij je aanmelding.

De cursus start met 2 theorie examens. Het eerste examen gaat over verkeer & techniek en het andere gaat over administratie. De examens bestaan beide uit meerkeuzevragen (50 voor verkeer & techniek en 40 voor administratie). Deze theorie kan je leren door middel van een zelfstudie pakket waar je gemiddeld een week of 4 voor moet leren. Heb je meer begeleiding nodig of leer je makkelijker klassikaal? Dan kan je ook aanschuiven in het theoriecentrum in Nederweert. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden (kijk voor meer informatie bij theorie vrachtwagen rijbewijs).

Tijdens de voorbereiding op het theorie examen moet je alvast een medische keuring voor het rijbewijs C afspreken bij een ARBO arts.

Is dit alles achter de rug, dan kunnen we aan de slag in de praktijk.

We beginnen de dag om 7.00 uur met een kop koffie waarbij we je uitleggen wat je gedurende de komende 2 dagen van ons kunt verwachten en hoe de lesopbouw is. Na de koffie beginnen we met het lezen van het kenteken en het plaatsen van de chauffeurspas in de digitale tachograaf. Ook maken we de motorkap open om de belangrijkste vloeistoffen te controleren en lopen we een rondje om de vrachtwagen. Na de verlichtingscontrole gaan we echt van start met het praktijkgedeelte.

In de 2 dagen van praktijklessen behandelen we alle bijzondere verrichtingen, rijden we binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je ondervinden wat de rij-eigenschappen van de vrachtwagen zijn. Hierbij kan je onder andere denken aan de uitzwaai en het “inlopen” van de achterwielen omdat je een grotere wielbasis hebt dan met een personenwagen. Nu misschien nog onbekende termen, maar na 2 dagen weet je van alle in- en outs van het rijden met een vrachtwagen.

De inhoud van de 2-daagse rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs C bestaat uit:

  • 1 zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer & techniek)
  • 1 Theorie examen RC2 (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden
  • 2-daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

Vandaag beginnen..... morgen geslaagd!

Dagindeling 2-daagse rijopleiding rijbewijs C:

Dag 1:
07.00u aanvang 1e lesdag
10.00u koffiepauze
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.30u vervolg lesdag
15.30u einde 1e lesdag

Dag 2:
07.00u aanvang 2e lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u korte pauze
12.15u vervolg lesdag
14.15u einde lesdag
14.25u praktijkexamen vrachtwagen rijbewijs C bij het CBR

Inhoud cursus:

1 Zelfstudiepakket met internet training

1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)

1 Theorie examen R2C (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden

2 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

Kosten en extra info

De kosten voor deze 2-daagse theorie en praktijk rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs C bedragen € 1.999,=.

Als je alleen de praktijk en het praktijkexamen voor het rijbewijs C wilt doen dan kan dat ook. Dan zijn de kosten € 1.595,=.

Alle tarieven zijn exclusief BTW.

Om op te gaan voor het examen voor het rijbewijs C dien je medisch gekeurd te wroden bij een ARBO arts. Ook moet je een eigen verklaring hebben. Deze kan je met je DIGID op mijn.cbr.nl aanvragen, of in het gemeentehuis van je woonplaats kopen.

Meer weten? Direct inschrijven? Bel 088 - 177 1200 of vul het contactformulier in

Deze 2-daagse rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs C wordt in Limburg en Noord-Brabant in onder andere de volgende plaatsen gegeven: Valkenswaard, Leende, Sterksel, Someren, Meijel, Heibloem, Helden, Panningen, Beringe, Ospel, Venlo, Nederweert, Weert, Stramproy, Ittervoort, Horn, Heel, Maasbracht, Ohé en Laak, Sint Joost, Montfort, Sint Odiliënberg, Reuver, Neer, Roggel, Heythuysen, Haelen, Nunhem, Baexem, Kelpen, Oler, Grathem, Posterholt, Vlodrop, Brunssum, Budel, Soerendonk, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Steensel, Knegsel, Waalre, Aalst, Heeze, Geldrop, Mierlo, Helmond, Eindhoven, Deurne, Nuenen, Stiphout, Wintelre, Batadorp, Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Gemert, De Mortel, Bakel, Milheeze, Son, Breugel, Boskant, Hunsel, Oirschot, Sint Oedenrode, Liempde, Berkel Enschot, Udenhout, Helvoirt, Breda, Hilvarenbeek, Best, Amstenrade, Heerlen, Sittard, Geleen, Stein, Elsloo, Susteren, Maastricht en alle andere plaatsen in Limburg en Noord-Brabant.

Share This