Bij de Coentunnel komen mogelijk fotoborden te staan die vrachtwagenchauffeurs in een vroeg stadium waarschuwen dat hun voertuig te hoog is.

Op de borden ziet een chauffeur straks een foto van zijn vrachtwagen als deze te hoog is om door de tunnel te rijden. De fotoborden moeten ervoor zorgen dat het verkeer in de Coentunnel sneller doorstroomt, zo vertelde wethouder Pieter Litjens woensdagochtend in de commissie Infrastructuur en Duurzaamheid.

Op dit moment gaat het stoplicht voor de Coentunnel op rood als een te hoge vrachtwagen de tunnel nadert. Vervolgens wordt de chauffeur in kwestie via het omroepsysteem gewaarschuwd dat zij niet door de tunnel kunnen, waarna deze via een zijweg moeten omrijden.

Korter op rood
Het huidige waarschuwingssysteem zorgt vaak voor oponthoud, omdat het chauffeurs vaak niet direct duidelijk is dat zij de oorzaak zijn van het rode stoplicht.

In de nieuwe situatie zal het stoplicht korter op rood staan, zo is de verwachting. Wanneer de borden worden geplaatst is nog niet duidelijk, dat is een zaak van Rijkswaterstaat.

Het aantal te hoge vrachtwagens dat probeert de Coentunnel in te rijden blijft een probleem, zo bleek vorig jaar. Per week gaat het nog altijd 24 keer mis.

Bron: Het Parool

Share This